Nayas – lidt grove – maseboller

img 0781 | Domestic Science
  • Set
    1.007

Yngstearvingen Naya elsker at bage. Tøsen har opfundet sit eget bagebegreb “en masebolle”. En masebolle er teknisk set en ganske normal bolledej, som lige inden og efter efterhævningen, får et kæmpe tryk med håndfladen sådan at den bliver meget flad.

Denne opskrift er en grundopskrift på boller, men der er er lige tilsat lidt hvedekerne og rugmel, for at gøre dem bare en anelse mere grove.

Hvis du udenlader hvedekernerne og fuldkornsrugmel, har du en ganske almindelig tebolle eller fødselsdagsbolle.

 

Ca. 16 Maseboller

 

50 g gær

50 g smør

5 dl sødmælk

650 g hvedemel

3 spsk sukker

2 tsk salt

100 g flækkede hvedekerner

150 g fuldkorns rugmel

  1. Tænd din ovn på 180º i ca. varmluft.
  2. Lun sødmælken i en kasserolle til den er lillefinger varm.
  3. Smid mælken i en skål.
  4. Smuldr gær i sødmælken og rør rundt heri.
  5. Tilsæt salt og sukker.
  6. Tilsæt hvedekerner og fuldkorns rugmel.
  7. Tilsæt 200 g hvedemel og rør videre.
  8. Smelt smørret i en kasserolle og bland i dejen.
  9. Tilsæt lidt ad gangen den resterende mel og ælt dejen godt og grundigt til den er smidig og elastisk. Stil den til hævning i ca. 30 minutter.
  10. Form bollerne og sæt dem til efterhævning på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min.

Pensl med æg eller mælk inden bagning.

Bages ved 180º i ca. 12 minutter på varmluft.

img 0779 | Domestic Science img 0777 | Domestic Science

På denne dag, var bittefisen skidtmas. Faktisk så skidtmas at hun ikke kunne hjælpe. Der blev puttet på sofaen. Deraf er bollerne nok også blevet lidt mere runde i det, men det er Nayas maseboller. Far har ikke helt teknikken til maseboller.

Men smagen fejlede intet.

img 0783 | Domestic Science

Der er ikke noget som en nybagt bolle med smør.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide